Stockholm

Stockholm

Stockholms kommun är en grön stad och drygt 40 procent av marken består av parker och grönområden. Här finns såväl stora strövområden, finparker och strandpromenader som små stadsdelsparker. Stockholms natur präglas av sitt speciella läge mellan Mälaren och Östersjön och genom Mälardalens milda klimat med odlingszon II som motsvarar Skånes inland. Trots över tusenårig påverkan av människor genom bebyggelse, anläggandet av gator, vägar och torg samt parker och grönområden finns bara några kilometer från Stockholms City helt ursprungligt bevarade naturområden.

I följande länk kan du hitta information som hjälper dig att trivas med Stockholm.

Stockholm topp 10

Stort och smått. Välbesökta museer och unika pärlor. Klassiker som Vasamuseet och nykomlingar som ABBA-museet och Fotografiska. Stockholm har hundratals museer och sevärdheter att besöka. Här är tio av dem som du bara inte får missa!

En stiligt designad middag

Då Stockholm är ett nav för Skandinavisk formgivning är det bara naturligt att många restauranger i staden har anammat den nordiska designfilosofin av funktionell minimalism i inredningen av sina matsalar. Här är några tips på restauranger där inredningen bidrar till en oförglömlig upplevelse!

Shopping i Stockholm

Sveriges största varuhus med prisvärd shopping inom mode, inredning, media, skönhet och mycket mer. Även stor och välsorterad matbutik i källarplanet. Sveriges huvudstad erbjuder ett brett utbud av shoppingupplevelser.

Djurgården – Stockholmarnas favoritplats

Djurgården har en lång historia som rekreations- och underhållningsplats. Sedan 1700-talet har stockholmarna sökt sig till Djurgården som redan då var kunglig mark. Flera olika kungar har använt Djurgården som jaktmark. Ja, drottning Kristina hyste t.o.m. lejon här. Området där Nordiska museet ligger kallas därför än idag för Lejonslätten.

Skärgård och Naturreservat

Skärgårdsstiftelsens områden finns för att skapa möjligheter för alla att uppleva och njuta av Stockholms skärgård. Fyrtio områden står öppna året om för dig som besökare. Välkommen ut och hitta ditt smultronställe!